Allting har en början


Bilden tagen från ett homegame, hösten 2013.

Jag fick upp ögonen för poker första gången när jag var 15 år. Min pappa (som har nederländskt ursprung) brukade spela mot sina gamla kompisar när de kom till Sverige och hälsade på. Jag var medveten om spelets popularitet runt den här tiden, men visste inte hur det spelades och kunde inga regler. Det enda jag kände till var händernas rangordning från bäst till sämst eftersom jag hade spelat Chicago. Jag var dock nyfiken och kände att jag ville få en klar uppfattning av vad poker var för slags spel. Jag satte mig vid bordet, iakttog spelets gång med stort intresse och fick svar på mina frågor varje gång jag inte hängde med. Jag fick ganska snabbt en helhetsbild. Det som fascinerade mig främst var spelets roliga finesser. Jag fick förklarat för mig vad "bluff" och "slowplay" betydde och förstod att spelet i mångt och mycket handlade om att överlista sina motståndare. Det utvecklades snabbt till ett fanatiskt intresse, men till en början spelade jag främst gratispoker och små homegames samt konsumerade alla roliga TV-shows som fanns tillgängliga på nätet. Det var först flera år senare jag började spela online på riktigt.


Mitt namn är Joel Schuurman. Jag är 26 år och bor i Skövde i Västergötland, vilket även är min födelseort. Som jag skrev i min inledande text har pokern funnits med mig ganska länge, men som spelare har jag varit aktiv i 3 år ungefär. Större delen av min pokergrind har under den här tiden bestått av turneringar på svenska spels. Ni som är aktiva på svs har säkerligen stött på mig. Mitt nick är MaxMoeFoe. Förutom ett stort pokerintresse, kretsar mitt liv mycket kring schack, dart och fotboll. Jag vet inte hur den här bloggen kommer att utveckla sig, men jag ska göra mitt bästa för att tillföra något av värde och undvika för mycket brus. Det känns kul att ge det en chans och sen får man se vart det leder.