Dagen då Påsktuppen och Lady Luck slog sig samman.

Allting började en söndag morgon. Min gubbe frågade om jag skulle följa med våra kompisar och käka på O'learys, kvällen skulle avslutas med poker. Njaaa.. jo ..ja... jag vet inte, dum fråga egentligen. Jag tänkte att jag skulle ta och dra ner till biljarden och lira rankingtävling där. Fast vid närmare eftertanke så kunde själv inte förstå hur jag INTE skulle kunna hamna på O'learys i slutändan ändå. Jag har ju lite självkännedom och vilken idiot som helst kan ju förstå att jag inte tackar ner till trevligt sällskap, bärs och poker. Så jag gjorde mig i ordning och for ner på stan. Mötte upp gänget och tillsammans gick vi med bestämda steg mot O'learys. Våra strupar va torra av törst och vi behövde en kall bärs att sätta tänderna i. Det dammade under våra cowboyboots, en tom konsum-kasse flög förbi i vinden. Dörren till haket flög upp och de tre i personalen tittade på oss. En enda blick var allt den sockersöta servitrisen behövde för att förstå, hon gjorde honnör och sprang det snabbaste hon kunde mot ölkranen. Duktig flicka, vi behöver bra bord , för vi ska se på trav! Yes, det va inga problem eftersom vi var de enda gästerna. Sedan talade de om att travet va framskjutet. Jahapp, då kan ju faktiskt jag passa på att knåpa ihop ett eget system eller gå med i någon annans system. "Stormens system" va fullt, Jahapp. Men Mika skulle kirra biffen, han skulle knåpa ihop något spektakulärt med hjälp av sin expertis inom området och med hjälp av våra heta tips vi fått av någons farbror med en mycket tillförlitlig magkänsla eller något vi tolkat ur vårat horoskop i morgontidningen. Jora en kupong fick vi ihop allt. Ingen kupong som man tittar ner på och tänker "det här blir vinst", utan en man tittar ner på och tänker "herregud..." Jaja jag får väl hålla tummarna iallafall. Huvudsaken är att man är med och får ta del av spänningen.

Förrätt beställdes in och vi gluffsade i oss dom som ett gäng vikingar. Efter det va det dags för shuffleboard. Jag och min lagkamrat Carro va oslagbara denna kväll. Våra motståndare fick trumpet ta fram portmonnän efter varje match, där va min andel i travsystemet betalt!

Första loppet hade vi tre hästar med. Yes den satte vi! Sen va det dags för varmrätten, den va god. Lopp 2 hade vi spikat 2an Tengil Face, eller som jag tycker att den kunde heta, Tegnell Face. Hur som helt så va det en pålle med bra spring i benen, för den vann. Sen va det dags för "Irish Coffee - Ville Betalar". Efter det så tog vi en taxibuss som skulle ta oss till Wispens crib. Men den torra strupen gjorde sig påmind igen, så vi fick ta en tur förbi Carro så hon kunde plocka med sig lite nödvändigheter ur barskåpet. I det tredje loppet hade vi helgarderat så vi kunde sitta lugnt i taxin. Väl framme vid slutdestinationen va det dags för turneringslir och följa travet på tv'n. I fjärde loppet hade vi sju hästar och nu var det häst nummer 14 som briljerade. Klonk! Lopp 5, fyra hästar, däribland nummer 5... som vann!! Men det var sjukt otroligt jävligt spännande i lopp 6 där vi hade spikat 7an Elian Web. Men det visade sig att vi hade varit oroliga i onödan, för Mika (som nu hade somnat) kunde man lita på! Klart som fan 7an vann! Men inför sista loppet va det NOLL fokus på pokern. Nu skulle det avgöras på riktigt! Lopp 7, fem hästar: 1,2,4,5,12 Svetten rann, hjärtat pumpade febrilt runt det blod vi hade kvar i vårat alkoholomlopp. Tillsammans stod vi med armarna över varandras axlar och andades tungt. Loppet va igång. Nummer 7 'Dom Perignon' tog snabbt täten. Men nummer 12 'Grainfield Aiden' tog sig ut i andra spår och brände på och tog täten. Nr 2 'Island life' lägger sig jämsides med 12 an. Jag som inte hade koll på va hästarna stod i tyckte det kändes tryggt att två av våra hästar ledde. Med 1100 meter kvar kändes 12an stark, men skulle det räcka hela vägen? Men i sista svängen händer det grejer! Då kommer nummer 4 'Coogan' från ingenstans och lägger sig i dödens, ser oerhört stark ut! Oh shit! "12an ger mest pengar" ropar någon, heja 12 an! Nu gäller det! 12an 'Grainfield Aiden' i innerspår ger ett intryck av att krafterna börjar ta slut, ska han orka? 7an 'Dom perignon' rusar på i andra spår. Men 4an 'Coogan' i tredje spår lägger i turboväxeln och far fram som ett lokomotiv sista biten!!! Jaaaaaaaaaa!!! Såååååjjaaaaa!! Faaan vaaaa sjuuuuuukt!! Vi hoppade, tjoade, slogs och kramades. Min vän Jens ställer sig bredvid och säger "Alltså Hanna, fattar du! Vi har vunnit minst 100 tusen var!" Jag tittar på honom, ser väldigt allvarlig ut och säger "Säg inte sådär!! Jag tror dig inte!" Efter en kort stund kommer det slutgiltiga resultatet och på vårat spelkvitto står det med stora siffror 1 570 113 kr

Oh herre min je!! Jens hade fan rätt! Jag har vunnit över 100 000 kronor!!! vafan gör jag nu? Reser utomlands? Eldar upp min Saab som jag alltid hatat? Sätta allt på rött? Jag började med att beta av min kontaktlista i telefonen och berättade för världen att Jag, Hanna Arnesson, har vunnit på trav!!!