PÅKERBLÅGGEN

Jodå – jag spelar en del påker. Så mycket jag hinner. Men med småbarn och egna företag som kräver mycket tid är det svårt att få tillräckligt över till korten. Kanske berättar jag mer om detta senare; har ett litet konsultbolag som driver in maten på bordet och sen är jag delägare i en upstart med jackpotpotential.

Många påkerspelare pratar ju om spring. Livet springer – men inte jag. Så är det väl inom påkern idag – alla skriver om mental träning, vikten av att inte tilta, om hur orättvis påkern kan vara men att det bara är varians, om att äta rätt kost och ladda upp innan sittningen. Det dessa personer har gemensamt, de som uttrycker sig så. är att dom har världens jävla flyt jämt – eller snarare saknar oflytet. Vem har inte sett Ammamamma få in det med 55 mot tre andra och klonka en 4 dubbling på bubblan. Eller se Socbidrag vinna varenda jävla all in. Eller muppsimon traggla med 3.2BB tills det är 3 kvar till pengarna och sen vinna 14 raka all ins. Eller megaslira nitspela men 3beta 59.5% av just mina höjningar. Eller Maxmoehoe skryta om sitt äckliga maxflyt var han än kommer åt. Monopol orkar man ju inte ens nämna längre eller HerrSkämt eller…De är som alla dessa rika idioter som kan vara så fina och förstående nicka och titta med blida tårfyllda ögon på de sociala orättvisorna och kanske skänka en 50-lapp till Amnesty och då tro att dom gjort sitt – och sen kommer en trave goda råd och tips som att dom vet precis hur man ska göra, vilken linje som är rätt och bäst. Det dom aldrig fattar är att dom aldrig kommer springa riktigt dåligt. Det finns ett experiment som tydliggör det där. Om 10 personer börjar med 1000kr – alla lägger en krona i mitten och sen vinner en person det, upprepa, upprepa…så tror alla att det över tid kommer sluta med att alla har kvar 1000kr. Så är det inte utan fördelningen tenderar att bli skevare över tid. Så pass att några går bankrutt innan det jämnar ut sig. Men visst jag får väl börja med yoga som alla andra – kanske ska bli vegan när jag ändå är i farten.

Skit också, nu är jag redan lack – trist – jag trodde det här skulle bli en trevlig blogg där jag berättar om mina fantastiska sittningar, mina mad skills och coola traps. Där ni kan njuta av hur stabilt psyke jag har och hur gemytlig jag är. Men – varför ska allt verka vara trevligt och fint jämt – när det ALDRIG är det. Påkern och livet går ju ut på att stå ut 23h av 24h, den sista timmen hoppas man på att få njuta, le eller åtminstone få slippa irritation (en gång i månaden kanske man får ligga också). Förr i tiden åt jag antidepp – men nu har jag en annan metod – jag blockerar användandet av hjärnan i vardagen (antar att det typ är som att vara en hockeypojke). Egentligen tycker jag att det är konstigt att så många är deprimerade i samhället – det kräver ju att man kan analysera saker i åtminstone två steg och hur många kan det. Generellt borde det iaf innebära att påkerspelare är mer deprimerade än andra. Det känns ändå bra att tänka så, det känns som att jag då bättre kan identifiera mig som nånting – En Påkerspelare. Jag har alltid haft svårt att identifiera mig som nånting – mest betraktat mig som en bystander och en orolig själ. Utifrån det perspektivet är påker bra på många plan, man får glida ur vardagen, man får uppleva en viss mån av känslomässig bergochdalbana (även datorer, fönster, möss m.m. har fått uppleva den bergochdalbanan) – en bergochdalbana som börjar i marianergraven och har sin högsta punkt ungefär där det finns fiskar.

Förutom på nätet (mest SVS å 888 för närvarande) spelar jag en del LIVE. Har ok resultat där men har svårt att bygga rulle. Har ingått en deal med djävulen själv. Jag ger helt enkelt 50% av vinsterna till familjens semesterkassa vilket gör det svårt – men utan den dealen hade det varit mycket svårare att få komma iväg från vardagens sysslor utan arga blickar och sura miner. Förra året kom vi till Gran Canaria – i år kommer vi kanske till Borlänge.

Slänger ut en första blogg här – tänker att det blir en bra start då jag om en vecka ska ner till Rozvadov några dagar för en 4dagars sittning. Ska bli så sjukt skönt att släppa allt och glida runt därnere och se de märkliga spelen alla pissdåliga tjecker gör. Tänker att jag ska försöka uppdatera lite därifrån i någon form av blogg.

Over and out –

(Har redan varit i Rozvadådå? och man kände sig ju inte som negreanu (haha, jag kan inte skriva ut mitt egna nick på honom känner jag det skulle helt enkelt vara för nyPK) så det kommer nog en avtiltning på den resan – fyyyyy faaaan vad jag hatar alla feta äckliga tyskar som gluffsar i sig av gratisbuffen, dom behöver bukhjul för att ta sig fram och dom är världsmästare i tur - när skrivarglöden infinner sig.)

Nordbo