Mål, hopp och drömmar.

Jag blev inspirerad att skriva det här inlägget efter att ha suttit i fikarummet med mina kollegor på jobbet idag. Samtalsämnet kom in på träning, och en av mina vänner nämner att hon behöver titta på Netflix på telefonen när hon ska gå eller springa på löpbandet för att det annars blir för tråkigt. Jag föreslog då min metod, att jag visualiserar mina mål och drömmar och hur jag klarar av dem, vilket ger mig den pepp och motivation jag behöver att springa i 30-60 minuter, eller hur lång tid det nu tar. Kollegorna utbrister i skratt, säger att det låter urlöjligt och att jag då alltid ska vara så himla positiv. Jag skrattar med, säger att jo jag är ju sån, men kan inte låta bli att känna mig lite sårad och oförstådd. Jag kanske la fram det på ett konstigt sätt?

Men det är ändå så jag gör, vare sig jag är på gymmet, sitter i bilen eller kör truck på jobbet. Det är t.ex. snart dags att spela Poker-SM i Tallinn, så jag sitter ofta och visualiserar mig pokerhänder som utspelas, mig själv lyfta vinnartrofén, svara på intervjuer, berätta för familj och vänner om vinsten osv. Alla dessa tankar och scenarion fyller mig med adrenalin och energi som gör tränandet eller det enformiga arbetet mycket lättare att utföra. Nej, det är inte så att jag förväntar mig att vinna när det väl är dags, jag vet att jag är långt ifrån den bäste spelaren i Sverige (jag har liksom bara spelat i drygt två år).

Vilket leder mig till det första ordet i ämnet. Mål. Mitt mål är inte att vinna SM, det är bara dumt att ha som mål att vinna en enskild specifik turnering, det faller snarare under hopp och dröm-delen. Men när jag inte har någon stor turnering bokad i den närmsta framtiden visualiserar jag mig mina faktiska mål. Jag ser mig själv spela på heltid, spela stakes på $109 till $1,050 online, spela $1k och $5k turneringar under World Series och EPT. Och vinna dessa. Det är här jag vill vara, det är den här verkligheten jag vill och tänker jobba mot.

Innan 2019 skrev jag ner några mål som jag skulle ha inom pokern för kommande året. Detta var det jag skrev:

* 4,000 onlineturneringar

* 3 internationella pokerevent

* Titta klart på Red Chip Pokers utbildningsmaterial innan Mars 2019

* Någon form av träning minst 2 gånger i veckan.

Notera att jag inte satt något mål som handlar om resultat, för resultat är något som är helt utom min kontroll. Jag kan bara påverka volym, studietid och mitt fysiska välmående. När jag ser tillbaka på målen så inser jag dock att jag bara kommer att lyckas med ett av dessa. I mina två tidigare år har jag haft en volym på ca 2,600 turneringar, och jag ville öka detta i år. Hittills i år har jag endast spelat 1,568 turneringar, så att nå målet på 4,000 känns tyvärr lite för avlägset.

Jag tittade aldrig klart på Red Chip Pokers utbildningsmaterial, då ju djupare jag kom insåg att materialet var på en för grundläggande nivå för att det skulle vara av stor nytta för mig.

Träningen har jag också tyvärr slarvat med. Jag har haft perioder där jag hållit igång flitigt, men har också perioder med uppehåll.

Det kommer att bli 3 internationella event dock! Irish Open i april, Poker SM i Tallinn nu i augusti och Battle of Malta i... Malta. I oktober. Att ha dessa event att se fram emot peppar mig enormt varje dag!

När motivation tryter hjälper det också att titta tillbaka på det man har åstadkommit. Har jag blivit bättre? Nedan är min graf från augusti 2017 - augusti 2018.

Och därefter min graf från augusti 2018 till idag.

Jag brukar titta på dessa grafer när jag har förlorande perioder och kämpar med självförtroendet, för det är ibland lätt att glömma var man kommit från. Jag vet att en graf med 111kr snittinköp inte är överimponerande, men jag minns tillbaka till den tid när jag spelade $5.50 och 55kr turneringar som högst, och drömde om att få spela turneringar som After Work, Tvåhundringen på Svenska Spel och Big $22 på Pokerstars med alla andra regs. Idag har jag vunnit After Work 6 gånger och Tvåhundringen 9 gånger. Inte Big $22 än, det är lite svårare och lite fler spelare att tampas med (ursäkter)! En typisk session för mig idag ligger på ca 5-6,000kr i inköp, en nivå jag för ett år sedan inte visste om jag någonsin skulle nå, men här är jag.

Att få höra andras historier om framgång är också inspirerande. Jag tittar mycket på streams på Twitch och det är några spelare jag följt under åren som börjat precis där jag börjat, och som idag spelar på de nivåer jag drömmer om. Bara det faktum att de bevisat att det är möjligt med hårt arbete och disciplin gör att drömmen känns nåbar, inom räckhåll. Jag ska dit jag också, så är det bara. Nu gäller det bara att nå nästa nivå. Jag vet inte hur lång tid det vägen dit kommer att ta, men det är en väg jag bestämt att gå.