WSOP Main Event - Scott Blumstein vinner årets upplaga och tar hem hela $8 150 000!


'World Series of Poker har nu krönat en nu vinnare av Main Event, Scott Blumstein! För sin förstaplats får han hela 8 150 000 dollar. Han slog ett fält med 7 221 deltagare och fick även därmed det prestigefulla guld- och diamantarmbandet. Under den sista dagen överlevde han både Benjamin Pollak och Dan Ott.

Den sista dagen startade med att det var som sagt tre spelare kvar. Det fanns den stora stacken med Scott Blumstein, 226 miljoner marker, shortstacken Benjamin Pollak med 46 miljoner samt Dan Ott i mitten med 88 miljoner marker.

Blindsen startade på 1 och 2 miljoner. Publiken som fanns på plats och de som tittade på streamen behövde inte vänta länge förens det kom action. Blumstein som hade förlorat en del marker till Ott, sköt alla gator med en bluff och bara en nötfärgsblöcker på ett bräda med 3 klöver. Ott hade 88 med två överkort på brädan och efter lite betänketid foldade han bästa handen. Blumstein klämde ihop näven,höjde upp den i luften och firade. Ott fick skaka av sig den bluffen.

Pollak började bli short och openjammade ett par gånger och fick lite marker den vägen. Sedan fick han höja rivern med en nötfärg på Blumstein. Blumstein valde att följa "nästnötterna" efter en minut i tanken. Blumstein öppnade sedan upp sitt spel och det var snart påväg att bli heads-up då Ott uppdubblade sedan via Pollak. Pollak förlorade med 88 mot AQs och hade sedan 12 bb kvar. Efter lite förvirring kring hur mycket marker alla hade så valde de att ha en paus.

Inte långt efter att spelet togs upp igen dubblade Pollak genom Blumstein. De båda fick in det innan floppen då Pollak höll i A3 mot Blumsteins 54. Pollak hade den bästa handen men var bara en liten favorit oddsmässigt. Brädet hotade dock aldrig Pollak och han var snabbt tillbaka på en andraplats.

Fortfarande hade dock Blumstein över 4 gånger så mycket marker som tvåan. Efter att Ott dubblat genom Pollak med A3 mot Q10 så verkade det som att en heads-up var påväg mellan de två amerikanerna Blumstein och Ott. Pollak var nere till mindre än 8 big blinds men tripplade nästa hand då han shovade J4s. Ott synade men foldade när Blumstein isolerade honom. Om Ott hade synat hade det varit en 3-vägs all in och en dubbelutslagning hade kunnat bestämma vem som blivit Main Event vinnare. Det hände dock inte och utan Pollak träffade en J på brädet mot Blumsteins K10.

Sex händer senare hände en ganska unik situation igen. Pollak gick all in från knappen och sedan gick även Ott all in på small blind. Även big blind Blumstein synade för att kanske vinna hela turneringen. Blumstein hade även bäst hand med AQ mot Pollaks Q10 och Otts K9. Ott träffade en kung på floppen och turn och river brickade för de andra. Han tripplade och Pollak hamnade på en tredjeplats.

Det var dags för heads-up och det var mellan de två amerikanerna som kampen skulle tas. Båda var garanterade minst 4,7 miljoner dollar och de tävlade om 3,45 miljoner dollar och armbandens armband.

Den långa heads-upen kännetecknades av Otts konservativa spel medan Blumstein verkade ta det ganska lätt med heads-upen. Blumstein träffade även väldigt bra under heads-upen och det ledde till att hans ledning ökade markant. Efter 65 händer dubblade Ott upp igen och fick upp hoppet något. Däremot krossades hans drömmar i nästa hand, efter 246 händer på finalbordet åkte markerna in och Blumstein tog hem den potten för att vinna WSOP Main Event 2017. Ott var dock favoriten med A8 mot Blumsteins A2, men det kom en 2a på river och allt var över.

Efter att han träffat 2an på rivern exploderade railen. "Jag menar, finns det ett bättre sätt att vinna Main Event än att finna en tre-outer på river? En helt vanlig 2a ändrade just mitt liv. Jag var mentalt förberedd för en 40bb pokersession men rivern var en 2a och resten är historia".

Stort tack till alla er som följt oss under dessa dagar! Mer roliga klipp och nyheter kommer att komma upp under tiden så det är absolut inte över här på Pokerlabbet!