WSOP Main Event - 3 spelare kvar efter den andra finalbordsdagen. Det avgörs inatt!


Scott Blumstein fortsatte sitt regerande under den andra finalbordsdagen. Han satte press på alla sina motståndare och sprang fantastiskt under hela dagen. Under kvällen rök Damian Salas, Bryan Piccioli, Antoine Saout och John Hesp. Blumstein tar med sig en massiv stack till den sista dagen med hela 226 miljoner. Dan Ott ligger närmast på strax över 88 miljoner och fransmannen Benjamin Pollak är short med cirka 46 miljoner marker. Spelarna är garanterade minst 3,5 miljoner dollar och de kommer tillbaka ikväll för att fortsätta kämpa om förstapriset på 8,1 miljoner dollar och det mest prestigefyllda WSOP-armbandet!

Den andra finalbordsdagen när de 7 spelarna klev ut för att kriga om markerna. De var alla garanterade minst 1,4 miljoner dollar. John Hesp som ledde en tid under den första finalbordsdagen förlorade en massiv pott med topp-två (A10) mot top-set (AA) och trillade tillbaka i placeringarna. Under denna dag startade han dock start och vann de två första händerna. Medan kamp förväntades tidigt med ett flertal short-stacks så var det visserligen sant. Spelet var allt utom segt men det var inte några elimineringar under en lång tid. Det var uppdubblingar däremot, bland annat när Saout vann KQ mot 87 och när Hesp vann med AA mot AK för att överleva.

En av de större händerna under dagen, en som har omtalats på Twitter, var när Benjamin Pollak och Scott Blumstein brakade ihop. Precis som den stora handen under den första finalbordsdagen så var det de två största stackarna som kolliderade. Pollak floppade triss och och fick en stege på river med J9 medan Blumstein floppade triss och turnade en kåk med 109. Pollak behövde tid för att tänka sig igenom den stora betten från Blumstein på rivern, men foldade så småningom.

I nästa hand fick vi se vår första eliminering, Damian Salas. Argentinaren som bland annat var chip-leader under dag 4 fick in sin shortstack och överlevde en tid men åkte så småningom ut på en sjundeplats. Han fick in A10 mot Dan Otts 44 på en A34 flopp men rivern gav Ott en stege och Salas var utslagen.

Efter att Saout hade dubblat sig en gång var det inte mycket marker mellan stackarna förutom Blumsteins monsterstack. Bryan Piccioli blev dock shortare och kom så småningom nere till 10 bb och gick all in med A7 från small blind. Dan Ott vaknade upp med KK i big blind och Piccioli lyckades inte hitta någon hjälp. Medan Hesp och Pollak var shortstacks när spelet var femhandat så var det Saout som var nästa man att ryka. Saout träffade en triss på river med KJ från small blind men det visade sig att Blumstein hade turnat en stege med 53. November ninern från 2009 fick 3,4 miljoner dollar för sitt förra finalbord i main event men fick nu nöja sig med 2 miljoner dollar för sin femteplats.

Inte mycket senare hamnade också John Hesp all in. Han hade mindre än sex big blinds och gick all in med 97s. Pollak synade honom med AJ och Pollaks hand höll. Den galna och humoristiska britten var ute.

Bara sådär var dagen över och plastpåsarna som markerna skulle rymma togs fram.

Innan Main Event berättade Blumstein för ett par vänner att han skulle vinna turneringen. Han har visat självförtroende hela vägen och han tror att det är därför han är i den positionen han är i nu. "Jag har fått mycket bra händer och jag hoppades att någonting bra skulle hända snart. I poker så är allt du behöver ett genombrott och alla jagar samma sak när de kommer för att spela denna turnering. Jag kan inte ens tro att detta händer men jag hoppades att jag skulle ha en bra run i år"

De sista tre kommer tillbaka inatt och blindsen ligger på 1 000 000/2 000 000 med en ante på 300 000.

Följ oss här på Pokerlabbet för information kring WSOP och andra spännande nyheter!

Streams finns på Pokergo.com för 10 dollar i månaden samt Pokernews.com för textuppdateringar.