WSOP Main Event - Dag 7 avklarad och vi har nu ett finalbord!


Startfältet på 7 221 spelare har nu kommit ner till nio spelare och WSOP Main Event 2017 har nu nått sitt finalbord. De nio finalisterna i världens största pokerturnering är alla garanterade åtminstone 1 miljon dollar var och de har chansen på att vinna förstapriset på hela 8,1 miljoner dollar!

Två av de spelarna som går in till finalbordet har varit där förut. De forna november ninesen Antoine Saout och Ben Lamb. Både har presterat under press och båda har under deras finalbordsruns kommit tillbaka till alla dagar man spelat. Michael Ruane som kom till november nine förra året bubblade på 10-plats

Scott Blumstein leder bland finalisterna med hela 97 250 000 marker, cirka 27 % av alla marker i spel. Fanfavoriten John Hesp är på en andraplats med 85 700 000 marker, 24% av alla marker i spel. Lamb är shortstack med 18 050 000, precis bakom Saout med 21 750 000 marker.

När det var 13 spelare kvar hade de alla garanterat sig själv mer än 500 000 dollar var och finalbordet var i sikte, man kan ha förväntat sig att spelet skulle tightas till lite och att spelarna skulle bli ännu mer seriösa. Det motsattsa hände dock när Scott Stewart beställde en öl och svepte den direkt framför ESPN-kameran. Fansen jublade och skrek "USA USA USA!". Medan Stewart hade den mest högljudda railen och verkade njuta av sin deep run mest så slutade han på en trettonde plats. Han hamnade all in med A9 mot KQs mot Blumstein och även om han floppade ett ess fick Blumstein en färg på river. Även om en del av railen följde Stewart till dörren var atmosfären inte alls död på något sätt. Stewarts fans ersattes med fans från de andra spelarna. Framförallt när Bryan Piccioli hittade en mirakel åtta på rivern för att göra en comeback mot Antoines Saouts triss i ess.

När turneringen var nere på 11 spelare då Richard Dubini förlorade med sina damer mot Blumsteins A2s där Blumstein träffade ett ess på floppen så åkte Pedro Oliviera på 11-plats när han fick in sitt tvåpar på turn mot John Hesps floppade färg.

När 10 spelare var kvar så var det bara en plats innan finalbordet var färdigt. När det bara tog några händer förra året så tog det betydligt mer tid i år. Main Event strukturen såg många big blinds i spel när 10-handed spelet började men däremot fortsatte spelet vara aggressivt. Chip leaders bröt samman och short stacks dubblade. Förra årets november nine Michael Ruane hamnade all in med AK mot Picciolis 1010 och hittade ingen träff. Två händer senare var drömmen över för Ruane. Han förlorade med A6 mot JJ och bubblade då finalbordet. De kvarvarande nio spelarna kommer tillbaka under fredagsnatten för att börja kämpa om de stora pengarna! Blindsen är på 400 000/800 000/100 000. Spelet kommer att åtminstone fortsätta tills sex spelare är kvar och natten till lördag kommer vi gå från sex till tre. Slutligen till natten mot söndag kommer vi se en vinnare koras!

Följ oss här på Pokerlabbet.se för mer information kring WSOP och spännande nyheter!