WSOP Main Event - 7 kvar efter första finalbordsdagen. Monsterpott mellan Hesp och Blumstein


Fanfavoriten John Hesp som startade dagen på en andraplats i marker visade sin närvaro direkt. I den första handen som spelades öppnade Hesp på cutoff och synade Antoine Saouts 3-bet från small blind. Han minraisade sedan Saouts c-bet och visade en bluff när Saout foldade. Hesp höjde sina armar i vädret och jublade, och hans motståndare jublade också (precis som vi gör när Thony "Zydes" Sjölund kommer till våra CG-bord). Publiken visade även stort intresse för Hesp och jublade även dem.

Tre händer senare fick publiken jubla ännu högre när den första all in:en kom mellan två spelare. Ben Lamb jammade A9s från big blind när Jack Sinclair hade öppnat på knappen. Sinclair synade med AQ och brädan visade inget skrämmande utan Sinclair höll. Lamb var först ut och den forna tredjeplaceraren fick 1 miljon dollar för sin niondeplats.

Showen med John Hesp fortsatte efter Lambs bust. Hesp tog över chip-leaden för en stund men det var Saouts uppdubbling med 109s mot Sinclairs K8 och Dan Otts AJ mot Blumsteins Q10 som fick publiken att gå igång på riktigt.

Benjamin Pollak började klättra i markerstegen så fick vi se turnerings största pott med råge bland de spelarna som faktiskt täckte honom, Hesp och Blumstein. Blumstein öppnade handen från UTG för 2,2 miljoner och Hesp synade från big blind. Båda spelarna checkade floppen A75r och en 10 träffade turn. Hesp checkade igen och Blumstein bettade 3 miljoner. Hesp checkraisade till 7 miljoner och Blumstein 3-bettade till 17 miljoner. Hesp satte sig upp och gick all in. Blumstein snappade direkt. Hesp hade tvåpar med A10s men drog dött mot Blumsteins set i ess. Den meningslösa 3c kom på river och Hesp hade förlorat en pott på massiva 156 miljoner, men han har fortfarande marker med 24 miljoner bakom. Blumstein fortsatte att stapla marker ett par händer efter den.

Medan Hesp hade förlorat chip-leaden och dubblat Saout så var han fortfarande inte bitter utan fortsatte att kämpa. Han hade fortfarande mer marker än Bryan Piccioli, Saout och Sinclair. Efter att Saout jammade igenom och Hesp förlorade en till pott så så var Sinclair nästa man till rakning. Han gick all in med KJs rätt in i Picciolis AA. Floppen kom kung hög för att få upp lite hopp hos Sinclair men turn och river brickade och Sinclair var ute på en 8-plats. Han fick dock hela 1,2 miljoner dollar för det!

Spelet fortsatte i 35 minuter men ingen spelare eliminerades och efter ett tag bestämde turneringsarrangörerna att spelarna plasta in sina marker och komma tillbaka nästa dag istället för att spela ner till 6 spelare som planen egentligen var tänkt. Ikväll kommer vi alltså få se 7 hungriga spelare kämpa för den gigantiska prispoolen och med en förstaplats för över 8 miljoner dollar.

Ni kan följa oss här på Pokerlabbet för mer information och uppdateringar kring WSOP Main Event. För Livestream hänvisar vi er till Pokergo.com eller Pokernews.com som uppdaterar via text.

Säte - Spelare - Land - Marker - Big Blinds

1. John Hesp - United Kingdom - 22,475,000 - 18

2. Scott Blumstein - United States - 178,300,000 - 148

3. Antoine Saout - France - 14,550,000 - 12

4. Benjamin Pollak - France - 77,525,000 - 64

5. Damian Salas - Argentina - 15,625,000 - 13

6. Bryan Piccioli - United States - 35,750,000 - 29

7. Dan Ott - United States - 16,350,000 - 13

8.Jack Sinclair United Kingdom $1,200,000

9.Ben Lamb United States $1,000,000