WSOP Main Event - 27 kvar, Michael Ruane, Antoine Saout och Ben Lamb påväg mot finalbord igen


Efter dag 6 är det bracelet vinnaren Christan Pham som leder WSOP Main Event 2017. Pham lyckades kvala in till turneringen via en 575 dollars satellit. Under dagen 5 var han även all in efter en bluff på ett fyrstegebord med ett par mot ett set. Pham behövde en sexa för att splitta potten och överleva annars var det tack och hejdå! Han hittade sexan på river och undvek eliminering. Två dagar senare är han nu chip-leader av de 27 som är kvar med 31 440 000 marker. Det motsvarar 100bb när han kommer tillbaka för dag 7.

Höjdpunkten för Pham under dag 6 kom när han 3-bettade Jonathan Dwek som av misstag minhöjde och lyckades sedan göra ett hjul på river med A8. Olyckligtvis för kanadensaren lyckades Pham göra en färg på river och Dwek kunde inte folda på rivern när Pham gick all in.

Bakom Pham sett på marker har vi Valentin Messina (28 590 000), Jack Sinclair (27 535 000) och Ben Lamb (25 685 000). Lamb kom trea under Main Event 2011 och fick 4 miljoner dollar för det. Hans turneringsresultat har varit relativt få sen dess frånsett hans deltaganden i en mängd 25K highrollers i Vegas. Lamb berättar dock att han inte nöjer sig med att nå de sista 27 utan han har sitt sikte ännu högre. "Jag bryr mig inte finalbordet. Jag vill vinna hela skiten. Nu ska jag gå hem och titta på Game of Thrones och på replayen av dag 6 på Pokergo. Det finns inget roligare än att vara deep i Main Event. Jag är väldigt exalterad över att vara här och min erfarenhet från tidigare Main event kommer att hjälpa mig stort. Men många andra av dessa spelare har varit här förut också, flera gånger."

En man speciellt har gjort flera djupa spring i WSOP Main Event, nästan som en årlig ritual vid denna tidpunkt, Antoine Saout (9 945 000) . Saouts egna November Nine framträdande kom före Lambs då han kom till finalbordet år 2009 och kom då också trea. Förra året var han också mycket nära vid finalbordet då han kom på en 25-plats.

Saout hade en fantastisk sommar år 2006 med hela tre stycken sexsiffriga scores i dollar i Vegas. Han erkände dock att det varit en helt annan historia år 2017 när han kom till Main Event utan några direkta framgångar och han behövde springa djupt för att klättra ur hålet han grävt under sommaren.

Han hade en del problem under dag 6 men är relativt nöjd nöjd över hur dagen slutade. "Idag var en jobbig dag. Jag krigade. Jag vara ner till 4,6 miljoner marker men jag lyckades avsluta på runt 10 miljoner så det är bra."

De sista 27 kommer tillbaka till dag 7 med 3 bord och 78 minuter kvar på nivå 32 (120 000/240 000/40 000). Följ oss på Pokerlabbet.se för mer information kring WSOP!