WSOP Main Event - Michael Ruane och Kenny Hallaert ännu närmare ett finalbord igen! - Dag 5

Det är något med att gå back-to-back under WSOP Main Event som är helt fantastiskt. Kanske beror det på de stora fälten, kanske beror det på att det är en lång lång turneringar och det tar många dagar för att nå dit. Kanske är det den enorma skickligheten och extrema turen man behöver för att nå dit. Då dag 6 av Main Event närmare sig så har vi en chans att få se precis samma under som Newhouse begick mellan 2013 och 2014, till och med något ännu bättre! Två stycken som går back-to-back finalbord i WSOP Main Event! Michael Ruane (3 450 000) och Kenny Hallaert (4 370 000) kan båda återvända till finalbordet bara ett år efter deras senaste finalbord. Med bara 85 spelare kvar finns det en chans att det händer igen. Michael Ruane slutade på en fjärdeplats förra året för 2,5 miljoner dollar och Kenny Hallaert på en sjätteplats för 1,4 miljoner dollar.

Ruane sade att frånsett att han gjort ett par misstag under slutet av natten så har det varit en obeskrivlig känsla att springa djupt igen. "Det känns fantastiskt. Jag är lite arg just nu att jag strulade till ett par händer under slutet. Men att vara här igen känns overkligt. Energin som du får av Main Event är inte som någon annan turnering som finns. Det är fantastiskt spännande!"

När dagen startade verkade det som att det skulle bli ett "Red Wedding" för de forna finalbordarna. Chino Reem och Matt Giannetti åkte tidigt under första nivån, och de följdes snabbt av Tom Cannuli som åkte ut innan middagspausen. Hallaert tappade många marker och blev en shortstack tidigt under dagen då han tappade från 4 miljoner till 600 000 marker, men han återhämtade sig och lyckades sedan avsluta med 4 370 000 marker som är en medelstack inför dag 6. Tillsammans med Ruane och Hallaert, följer även de forna november ninesen Ben Lamb (2011) och Antoine Saout (2009) med till dag 6. Saout som knöt ihop säcken med 8 260 000 marker sprang djupt även förra året då han placerade sig på en 25 plats.

Fanfavoriten Charlie Carrel gjorde bra ifrån sig på TV-bordet och klättrade upp till över 5 miljoner marker men under slutet av natten sprang han med sina kungar in i Alexander Greenblatts AA och eliminerades. Carrel tillsammans med Max Pescatori, Vitaly Lunkin, Randy "Nanonoko" Lew, Sam Stein, Dominik Nitsche och Davidi Kitai kommer inte att ansluta till dag 6.

De sista damerna har även fallit under Main Event. Kathy Liebert bustade under TV-bordet och följdes därefter av Juicy Li, Tracy Nguyen och Jessica Ngu tills Yuan-Yuan Li var den sista damen att vara kvar. Li sprang sedan med sina tior in i Wesley Pantlings damer och hon förbättrades inte sin hand. För sin 105 plats fick hon 53 000 dollar.

Den som kommer tillbaka som herre på täppan till dag 6 är Robin Hegele. Han avslutade kvällen med 9 990 000 marker. Max Silver avslutade även han med en stor stack (8 665 000) och han sprang även djupt förra året med en 33-plats.

Helge, Ruane, Silver och Hallaert kommer att fortsätta spela med de resterande spelarna under dag 6. Pokerlabbet.se uppdaterar under samtliga dagar! Missa inte vem som vinner årets WSOP MAIN EVENT 2017!