WSOP Main Event - Dag 4 och Kenny Hallaert påväg mot finalbord igen?


När Mark Newhouse nådde finalbordet i Main Event år 2013 och 2014 ansågs det som en av de mest osannolika bragderna i pokerhistoria. Det var första gången någonsin under de år som WSOP haft fält med över 6000 spelare och många tror att det kommer ta mycket lång tid innan det händer igen.

Hur som helst så hotar Kenny Hallaert att begå denna dubbel bara tre år efter Newhouse gjorde sitt senaste finalbord i Main Event. Hallaert avslutade dag 4 i Main Event 2017 med 4 145 000 marker, den tredje största stacken med 297 spelare kvar. Den 35-åriga belgiska veteranen och deltida turneringsadministratör avslutade förra året på en sjätteplats och fick ungefär 1,5 miljoner dollar för den bedriften. Han sade att det var en obeskrivlig känsla att komma till finalbordet. Det är fortfarande en lång väg att gå men med lägre än fem procent kvar av fältet så finns det ändå tänkbar chans att det kan hända.

"Jag vill inte fokusera för mycket på att nå finalbordet igen. Vägen till finalbordet är fortsatt lång. Vi behöver spela tre fulla dagar till, jag kan lika gärna komma på 250-plats imorgon, det kan hända. Jag har inga höga förhoppningar just nu."

De spelarna som slutade dag 4 med mer marker var Damian Salas (4 678 000) och Sebastien Comel (4 198 000). JP Kelly och Ben Lamb kommer även tillbaka till dag 5 med stora stackar, (3 923 000) respektive (2 746 000) marker. 888-pokerambassadören Dominik Nitsche knöt ihop säcken också och tar med sig marker in i dag 5. Den trefaldiga braceletvinnaren har 1 404 000 marker men fortfarande en stor stack med tanke på att big blinden är 20 000. Han har nu säkrat 35 000 dollar och han överlevde även vår kära svensk Sofia Lövgren som sprang bra tills dag 4 för att tyvärr busta sent under dagen.

Alla som bustade under dag 4 gjorde det i alla fall i pengar då bubblan sprack under dag 3. De forna Main Event vinnarna Carlos Mortesen, Joe Cada och Scotty Nguyen var bland dem som åkte ut under dagen. Den sistnämnde åkte ut på 549 plats när han jammade in sina sista marker med A7 och sprang rätt in i AK och då försäkrades det att i alla fall blir en ny vinnare av Main Event detta år då han var den sista vinnaren kvar i turneringen.

De kvarvarande spelarna återkommer under lördagen för dag 5 där de kommer att spela sex nivåer. Följ oss här på Pokerlabbet.se för mer information kring WSOP och nyheter!