WSOP Main Event - Dag 3 och bubblan har spruckit!


Då har samtliga spelare i WSOP Main Event 2017 för första gången samlats under ett och samma tak under samma dag. Vid start var 2 572 spelare kvar och det tog ungefär 14 timmar innan pengabubblan sprack.

När hand för hand spelet började såg vi fyra olika all-in potter direkt. Tex Barch som bland annat kom trea i WSOP Main Event 2005 var en av dem men lyckades gladeligen överleva. Roger Campell hamnade dock i en hand där floppen kom tre hjärter och det höjdes hej vilt. Markerna åkte sedan in i mitten och Campbell höll Ess Kung med hjärter Ess och motståndaren Kenny Shih floppade en damhög färg. Inga hjärter kom dock på turn eller river och Campbell eliminerades.

Vid ett annat bord spelade Quan Zhou och Davidi Kitai en 3-bettad pot där Kitai höll i KK och träffade en kåk på river. Zhou försökte överbettbluffa på river med ess hög efter att ha missat sin hålpipa men blev snapcallad av Kitai. Zhou täckte inte Kitai och var därmed ute ur turneringen vilket innebar att bubblan hade spruckit! Efter det firades det rejält och öl och shots beställdes in i mängder vid borden på Rio.

Det betyder att 1 084 spelare kommer ta med sig pengar hem. De största stackarna vid dagens slut var bland annat Patrick Lavecchia (1 552 000) följt av Pawel Brzeski (1 546 000), den tidigare finalisten Antoine Saout (1 529 000), Jeremiah Fitzpatrick (1 523 000) och Derek Bowers (1 376 000).

Några kända ansikten som bustade innan bubblan var Brian Rast, Cary Katz, Mike "The Mouth" Matusow, Sam Greenwood, Adrian Mateos, Jason Mercier och även de forna Main Event vinnarna Joe Hachem, Johnny Chan, Greg Raymer och Tom McEvoy. De kvarvarande spelarna kommer att komma till Dag 4 där blindsen står i 3000/6000/1000. Följ Pokerlabbet.se för mer info kring WSOP och spännande nyheter!