WSOP Main Event - Dag 2C, Ryan Riess, Joe McKeehen, Phil Hellmuth och Will Kassouf ute


Då har även dag 2C avslutats av WSOP Main Event 2017. Detta var sista dagen där man hade fälten uppdelade och under dag 3 kommer fälten att samlas ihop. Under onsdagen var det 3 300 spelare som deltog för att fortsätta vägen mot WSOP glory och i slutet var det ett flertal stora namn som tog sig vidare och även många okända som kanske kan skrälla.

Chipleadern i slutet var britten Artan Dedusha som även leder hela eventet inför dag 3. Detta är hans första Main Event och kommer starta torsdagen med 680 000 marker. Han lyckades runna upp sin stack när han träffade ett set mot KK och drog ut AA med floppat tvåpar. "Jag är glad, väldigt glad. Däremot är jag inte jätteivrig då jag sett så många scenarion. Jag har gått upp och ner, upp och ner. Det betyder ingenting just nu. Man vet aldrig".

Det var en tuff dag annars för de forna Main Event vinnarna. Ryan Riess, Joe McKeehen och även Phil Hellmuth fick packa ihop sina väskor. Chris "Jesus" Ferguson fick också bege sig mot railen när hans AK sprang rätt in i ett floppat set på KJ2 bräda. JC Tran, Antonio Esfandiari, Elky, Gus Hansen samt de forna november ninesen Griffin Benger och Max Steinberg kommer heller inte ta sig till nästa dag.

Will Kassouf hamnade i en hand med Dany Georges där han höll J10 på en bräda med 8 9 10 Q när pengarna åkte in. Dany Georges höll J9 med ett redraw till en färg. Rutern kom på river och det var allt för Kassouf. Nu blev Main Event några dussintal decibel tystare och det finns nog många som kommer sakna honom samt några som älskar att han är ute.

Däremot är de forna Main Event vinnarna Scotty Nguyen, Johnny Chan, Joe Cada och Carlos Mortensen kvar i racet. Andra kända spelare är även 888-ambassadören Dominik Nitsche, Jake Cody och Cate Hall. Natasha Mercier som kammade hem en stack på 218 000 under dag 1c har under dag 2C sprungit upp det till 470 000 efter tio timmars spel. Hennes man Jason Mercier startade med mycket mindre (28 000) men lyckades grinda upp det till 101 000 för att avsluta dagen.

Missa inte torsdagen när dag 3 startar! Det är nu det börjar dra ihop sig. Alla fält samlas och vi kommer få se fyrverkerier! Följ oss här på Pokerlabbet.se för mer nyheter, summeringar och allmänt roliga klipp! :)