WSOP Main Event - Största Dag 1B fältet på 6 år, 2164 registrerade spelare.


Även om smygstarten med Dag 1A var ett stort fält jämfört med föregående år så visade Dag 1B att det fortfarande finns kraft att potentiellt skapa det största WSOP-fältet på många många år. Tillsammans med de båda dagarna så är det nu 2 959 spelare registrerade och vi förväntar oss ett mycket stort Dag 1C fält som alltid varit den mest populära dagen att registrera sig på. Det är förmodligen många som grindat många event under hela WSOP och har tagit ledigt de två övriga dagarna för att återigen hoppa på tåget för årets mest prestigefyllda event, därför är oftast den tredje dagen störst.

Till slut var det 1 643 spelare som knöt ihop säcken och tar med sig marker till Dag 2. Dagen startade direkt med dunder och brak. Vanessa Selbst höjde upp med AA och fick syn av det franska proffset Gaelle Baumann som höll 77 och Noah Schwartz som försvarade sin BB med J8o. På floppen fick vi se både ett ess och en 7a och det såg lovande ut för Selbst, däremot låg det tre klöver på bordet. Selbst bettar, Baumann synar och Schwartz foldar. På turn fick vi se ytterligare en 7a och Selbts nästa out var förmodligen "the door" som Kassouf känt säger. Selbst bettar river men får sedan se sig all in när Baumann shovar med sitt fyrtal. Under en liten tid ger Selbst ett tal där hon säger att om Baumann shovar där med A7 så måste det vara en syn men hon känner även på sig att hennes AA kan vara crackade. Vanessa Selbst synar dock till slut och berättar att det var så nära att hon foldade. Enligt Thony "Slowroll" Sjölund var det en solklar fold, en vik han gör alla dagar i veckan. <host> nit <host>

Dagens största stackar inkluderar Richard Dubini (254,500), Alan Schein (229,800), Brandon Meyers (215,700), Tobias Ziegler (215,300) och Brandon Adams (205,000).

Några kända spelare som inte lyckades ta sig vidare från dagen var Abe Mosseri, Justin Bonomo, Ben Yu, Dan O'Brien, Jesse Sylvia och 2012 Main Event vinnaren Greg Merson.

Dagens tre bästa svenskar var monstret Michael Tureniec som avslutade dagen med 157 800 marker, Erik Friberg (74 700) som bland annat kom 8a i Main Event år 2006 samt den svenska legendaren Peter Eichhardt (70,900)

På tur har vi den avslutande startdagen, Dag 1C. Det har som sagt traditionellt varit den största startdagen med råge under en lång tid och vi kommer förhoppningsvis få se ytterligare ett stort fält för att bilda ett Main Event vi sent kommer glömma. Följ oss här på Pokerlabbet.se för fler summeringar och nyheter!