BEST OF THE BEST - Pokerstreamers 2017


Tjenare allesammans!

Det här är första inlägget i min "BEST OF THE BEST" serie där jag kommer gå igenom vad jag tycker är bäst inom pokervärlden. Det kommer exempelvis vara som i detta inlägg, pokerstreamers men även kanske de pokerspelarna, kommentatorerna, turneringarna som jag anser vara bäst och varför.

Inledningsvis ska jag gå igenom vad jag söker hos de olika streamarna och vad det är som får mig att föredra vissa före andra. Först och främst kommer denna sammanfattning handla om turneringsspelare, det finns inget driv eller intresse från min sida att titta på de dagliga cash-game streamarna. Jag känner mest att det är otroligt monotont och att vi i grund och botten ser samma sak under hela streamens tid.

1. Däremot hos turneringsspelare byggs det upp en hype ju längre streamern går i turneringarna. Det är heller inte samma slags spel under hela turneringen och streamen utan själva pokern förändras under tidens gång. Det är något som för mig är viktigt då det skapar ett annorlunda underhållningsvärde då vi får en mer mångsidig stream med fler olika "spelstilar".

2. Streamern ska helst spela mid stakes och high stakes turneringar för att det ska bli intressant att titta på samt för att det ska kännas som att turneringen verkligen har en betydelse. Det är ju som jag tror många håller med om att se en person gå deep i Sunday Million eller en Big 109 än kanske en HOT 3,30 eller en BIG 3,30. Intresset blir för mig bara större och större desto längre streamern går i turneringen och till slut är det svårt att slita sig även om man är tvungen!

3. Det ska finnas en god kommunikation mellan chatten och streamern. Om man hela tiden får chansen att ställa frågor i chatten och att streamern då och då svarar på dem så skapar det en väldigt vänskaplig känsla. Det känns istället som att man får en vän vid datorn än att det bara är någon man tittar på. Jag tror att det här är väldigt viktigt för att man ska fortsätta att titta på samma stream. En streamer som bara sitter och bryr sig om sitt och inte tar någon hänsyn till chatten kommer i längden inte att klara sig. En stream handlar ju inte bara om själva ansiktet utåt utan även communityn och besökarna som finns där ständigt.

4. Jag föredrar proffs framför amatörspelare. Detta gör jag för att jag känner att det finns ett mervärde i själva kunskapen de lär ut. Jag tycker att det är fantastiskt att jag samtidigt som jag får underhållning även kan lära mig en hel nytt varje gång jag klickar in på streamen. Vi får se olika spots, vi får höra streamerns tankegångar och massa andra saker som vi själva kan ha nytta av vid borden på grund av att de analyserna ett proffs gör är givetvis med kunskapsgrundande än en amatörs.

Dessa är några kriterier som jag anser vara mycket viktiga vid valet av stream. Men nu drar vi över till vilka streamers som jag tycker är bäst! Jag kommer att rada upp dem en för en och jag avslutar med den jag tycker är bäst.

5. Jamie Staples

Jaime Staples var en av de första pokerstreamarna där ute tillsammans med Jason Somerville som fick många viewers tidigt. Under 2014 grindade den då 22-åriga kanadensarn low stakes turneringar online och under slutet av året bestämde han sig för att gå all in med pokern. Det slutade otroligt väl och han är idag en av de största pokerstreamarna på Twitch där han spelar mid stakes främst men söker sig då och då även till lite större turneringar.

Jag tycker Jaime är underhållande och det är mycket roligt att få följa honom bli bättre och bättre för varje vecka som går. Han är en personlighet man lätt tycker om och han har en väldigt soft inställning till både poker och livet. Genom sin stream har han fått möjlighet att träffa många andra framgångsrika streamers och pokerspelare där han bland annat fått streama med Jeff Gross och Bill Perkins på deras streambåt. Idag reser han även runt i Europa och besöker nya ställen där han streamar poker och tränar så mycket han kan för att vinna det kända "weight-loss" bettet med Bill Perkins där hans bror och han deltar. Nu minns jag inte exakt hur det är men jag tror det är att de båda bröderna ska gå ner till samma vikt vid ungefär 85-90 kilo för att vinna $150,000 dollar. Om de torskar bettet får de enbart betala $3000 dollar om jag inte minns fel.

Om jag ska summera Jaime och hans stream så är han otroligt motiverad, positiv och klättrar högre och högre upp i inköpen. Han har god kommunikation med sina följare och subs där han ofta svarar på frågor man ställer i chatten. Nu har han även börjat spela större turneringar även om han håller sig kvar och grindar de mindre, det påverkar hans rankingplats här något men jag finner fortfarande intresse då han är duktig på att hypa upp sina "runs". Hans youtube kanal är även något som jag följer regelbundet då jag faktiskt tycker om hans content mer där än twitch. Detta då jag kan tycka att Jaime kan bli lite tråkig efter några timmar och jag föredrar höjdpunkterna mer. Ofta finns det andra streamers som jag föredrar som streamar när han streamar så då är summeringarna i en video på Youtube mycket bättre. Han är väl värd en femteplats!

4. Jeff Gross Poker

Jeff Gross är en erkänt duktig turneringspelare med över 3,7 miljoner dollar i vinster under sin karriär. Han är även en duktig high stakes cash game spelare och har närvarat på flera stora games under åren. Jeff är även god vän med många andra toppspelare som Brian Rast och Antonio Esfandiari men även dunderfisken och entreprenören Bill Perkins och simguden Michael Phelps.

Det jag uppenbarligen gillar med Jeff Gross är att han spelar nästan alla high stakes event som finns, både online och live. Han är extremt kunnig och går ofta deep i turneringar vilket gör det underhållande att följa. Han streamar även från olika exotiska ställen där man verkligen känner att man vill leva samma liv som honom. Han har också en skön inställning till livet precis som Jaime och man blir otroligt motiverad av att titta på honom. Det som även är intressant med honom är att han också är pedagogisk i sitt spel och förklarar ofta sina moves vilket ger oss inte bara en rolig stund vid streamen utan att vi faktiskt lär oss medan vi tittar. Problemet med honom är dock att han inte streamar så regelbundet utan det är ganska sällan tyvärr. Han hamnar dock framför Jaime på en fjärdeplats då jag helt enkelt föredrar större turneringar och hans goda spelkunskaper.

3. Doug Polk

Vår allas käre Mr Highroller, Mr Baazaam, Mr have you heard about the giveaway, WCGRider, Doug Polk. Det är en personlighet här i pokervärlden som är svår att missa. Han har tillsammans med Daniel Negreanu de största kanalerna på Youtube och lägger ner otroligt mycket med energi och tid på att underhålla oss tittare. Av de fem listade streamersen här så är han överlägset mest framgångsrik i både turneringar och cash games. Han har även krossat heads up online i flera år och nu har nu på senare tiden börjat satsa allt mer på turneringar live och online. Han driver bland annat träningssidan UpSwingPoker tillsammans med Ryan Fee och ett flertal andra, driver som sagt en av de största youtubekanalerna ämnat för poker och kör regelbundna giveaways vid bland annat WCOOP, SCOOP och WSOP för att ge så mycket mervärde till communityn och hans tittare som möjligt.

Det jag älskar med Doug Polk är att han är genuint trevlig och superdedikerad för att förbättra hela pokercommunityn. Han har god kommunikation med streamen även om det är tusentals som tittar och även om chatten är fylld med trolls och uttjatade kommentarer så fyller det ändå sin funktion och skapar en relativt mysig och humoristisk stämning när man väl tittar. Polk streamar även de allra största turneringarna som finns på nätet och det gör honom väldigt intressant när det börjar dra ihop sig till de stora turneringstiderna (SCOOP, POWERFEST, XL INFERNO). Han visar ofta sina kort och gömmer dem inte som vissa andra streamers och det skapar också en bättre stream då det kan bli ganska tråkigt att sitta o titta länge utan några "hole cards". Jag tycker även han är duktig på att förklara sina spel och man känner direkt att man verkligen lär sig något när man väl hoppar in på hans stream. Något som är negativt dock är att han streamar ganska sällan och satsar istället på youtube. Där streamar han även nuförtiden istället för Twitch vilket har gjort att jag missat honom en del. Dock rekommenderar jag honom till alla som tittar på poker för han har alltid något att lära ut.

2. Lex Veldhuis

Lex Veldhuis känner vi nog alla till som tittat på High Stakes Poker back in the days, där han 4-bettade Barry Greenstein och Phil Ivey med KJs för att sedan bli 5-bettad av Phil Ivey med (52o). Länkar till handen i slutet av denna text om Lex. Här har vi ytterligare en oerhört motiverad streamer och som lägger ner ofantlig mycket tid på att förbättra sin stream dagligen. Han streamar oftast tidigt från förmiddagen till sen eftermiddag vilket jag ibland uppskattar när man antingen är hemma från plugget eller ledig från jobbet. Under stora events streamar han även kvällar och han spelar många stora events också. Lex är inte jättegammal och han har redan varit med bland eliten i 10-15 år. Han försvann dock under början av 2010-talet för att sedan komma tillbaka nu under de senaste åren där han satsar på streamingen. Han är en fantastisk pokerspelare med en ganska härlig "IDontGiveAFuck" attityd vid borden. Attityden beror ju dock helt klart vilka turneringar han spelar men han tar sig ofta till finalbord och det gör han väldigt intressant också. Han spelar i princip alla mid och high stakes turneringar under dagen och han hinner med en hel del under sitt schema. Han driver sin stream som ett heltidsjobb och har olika teman på sina dagar med bland annat Blowup Friday där han börjar pressa öl tidigt på dagen för att sedan ge sig in i dimman framåt kvällen. Vi får även se en del gaming från hans sida efter pokerspelandet och det kan också medföra ett bra värde till viewersen. Flest tittar ju så klart när han streamar poker men det finns även en del som uppskattar hans tid när han spelar annat också. Han har även en mycket bra youtube där han lägger upp highlights från sin stream, något jag gärna rekommenderar!

Det som har varit kul med Lex är att jag varit med enda från starten när han satt med 100 viewers för att klättra uppåt successivt genom att streama dagligen i flera månader. När han sedan bland annat fick många viewers från Tonka som hostade honom så började han klättra upp mot 3000-4000 de gångerna han streamar och nu har vi även sett han ibland klättra över den magiska 10K-nivån. Det är alltid kul att följa folks utveckling och Lex har verkligen tagit chansen och gjort det bästa av den. Precis en sån resa hade jag velat göra om jag hade streamat, där man får tiden att utvecklas med streamen.

Han har en fantastisk kommunikation med streamen och kommer ihåg många av de regelbundna tittarna. Han svarar på många frågor som man ställer och vi får oftast roliga och tillfredställande svar. Lex har jag även bara sett streama turneringar vilket jag föredrar och han streamar även allt från mid stakes till det högsta som finns för dagen vilket ger en stor spridning av turneringar med allt från bounties till PLO. Han är även fruktansvärt kunnig om poker och han förklarar väl allt han gör. Jag har lärt mig otroligt mycket från honom när jag tittat på hans stream då jag får ta del av en mycket duktig professionell spelares tankegång. Jag kan varmt rekommendera hans stream både för nybörjare och bättre spelare då han erbjuder humor, kunskap och en väldigt friendly stream som man alltid känner sig välkommen till. Därför är han väl värd andraplatsen!

Handen finns här: https://www.youtube.com/watch?v=yfAfXFq_u6s

1. Parker "TonkaP" Talbot

Nu har vi äntligen kommit fram till att kröna vinnaren av min lilla ranking och det är i mina ögon ganska självklart att han är vinnaren. Parker "TonkaaaaaaP" Talbot! En tidigare ganska okänd spelare innan han började streama som har på senare dagar skapat en av de största streamsen för poker på Twitch. Han spelar i princip allt som går på de flesta sidorna och han är även ambassadör för 888 poker där han reser runt i världen och kommenterar live events. Han är inte världens mest meriterade livespelare men har en del fina cashes. Däremot har han presterat betydligt bättre online och han har en del fina 6-siffriga scores i dollar. Han driver även "Team NeverLucky" där han har en youtube som han publicerar alla höjdpunkter från sin stream, denna youtube tycker jag är mycket sevärd och jag kan rekommendera samtliga videos som han publicerar. De håller mycket hög nivå och han kommer ofta väldigt långt i sina turneringar vilket gör videosen långa och fylld med händelserika händer. Youtuben är även bra då Tonka bor i Canada och streamar oftast ganska sent vilket gör att man tyvärr som arbetare inte hinner med att kolla hela streamsen när man jobbar dagen efter.

Han har en fantastisk aura i sin stream med en galen humor och personlighet som jag själv bara älskar. Det är mycket trolls i hans stream där ett flertal skämt cirkulerar hela tiden men håller alltid en humornivå i min mening som gör att streamen alltid är underhållande. Tonka är även nog den som förklarar sina spel mest och hjälper en hela tiden att förstå varför han gör sina spel och ofta analyser varför andra spelar som de gör. Här har jag lärt mig massor. Det är mycket roligare sätt att lära sig än att titta strategivideos även om det är viktigt för att bli bra det också. Jag ser Tonkas stream som både underhållning och som ett pluggpass för att jag lär mig så pass mycket varje gång. Hur fjantigt det än kanske låter så känns han lite som en distanslärare för en då han ofta svarar på ens kommentarer i streamen och tjatar hela tiden med vad chatten säger och att han hela tiden lär oss något. Han spelar i princip bara turneringar men kan ibland även mixa upp det med något cash game bord eller en galen runda Blackjack, ibland lirar han även något spel som H1Z1 men det är väldigt sällan.

Precis som Lex så har Tonka även ett schema som han följer och det känns väldigt seriöst och trevligt då man hela tiden vet när streamen är igång. Det många andra streamers gör är att de streamar när de känner för det och det är så klart jättesvårt att följa dem då man aldrig har någon direkt koll på dem. Men hos Tonka har vi nästan allt som jag eftersträvar hos en pokerstreamer. Vi har 1. turneringsspelaren med många meriter. 2. killen som spelar allt och lite till. Det tar aldrig slut på bord och det finns ofta många high stakes turneringar att följa. 3. Bra small talk med tittarna och förstör inte hans spel märkvärdigt. Skapar ett bra flyt i streamen och man tröttnar egentligen aldrig på den. 4. PROFFS. Vi lär oss alltid något av honom och vi kan ta det han säger på allvar då han ofta går igenom hur han själv spelar och hur andra spelar. Det får oss att bli bättre varje gång vi tittar. Därför har han NUMERO UNO!

Hoppas ni tyckte att min genomgång var helt OK! Detta var mitt första längre inlägg och jag tyckte själv jag fick med det mesta jag ville säga. Var det något ni saknade i inlägget eller kanske någon streamer som ni saknade? Skriv det i så fall här på sidan eller i facebooksidan. All feedback uppskattas!

Tack för mig! Vi syns på borden :)

/Martin