Doug Polk vinner 2017 WSOP $111,111 One Drop Highroller

Thony trodde det aldrig. Han hade alla sina pengar på Hellmuth, Björin och Tony G. Det fanns inte en chans i världen för honom att Doug Polk skulle vinna. Däremot vände Doug Polk på steken igår och tog hem hela 3,6 miljoner dollar efter att ha toppat 130 entries. Enligt han själv är det här det första armbandet som faktiskt betyder något jämfört med de tidigare i en 1k turbo NLH och 1k tag-team NLH eventet. Även hela $500,000 från prispoolen skänktes och det ryktas om att åtminstone hälften gått till Matte och Thony för att de ska arrangera Uppsala Noodle Week. Där kommer det då serveras snabbnudlar i alla dess former!

Tillbaka till One Drop. Polk klev in på finalbordet som 6/9 och alla var garanterade åtminstone $312K dollar. Det var otroligt många duktiga spelare på finalbordet med bland annat Triple Crown vinnaren Elky, 2016 Super High Roller Bowl vinnaren Rainer Kempe och vår alldeles egna 2014 WSOP main event vinnare Martin Jacobson. Elky klev in med en monsterstack till finalbordet och det bustades 4 spelare relativt fort. När det var fem spelare kvar upptäckte spelarna att vissa av korten var "märkta". Polk var dock tydlig med att han absolut inte trodde att det var några andra spelare på bordet som medvetet märkt korten och att korten bara behövdes byta ut så var de redo att köra igång igen.

Elky var dock inte längre chipleader när det var fem kvar men efter att ha bustat den okända spelaren Chris Moore klev han upp på toppen igen. Kort därefter dubblade Polk upp via italienaren Dario Sammartino för att klättra till en andraplats. Sedan tog han ledningen efter att ha slagit ut Haralbous Voulgaris (fjärdeplats) med AA. Han slog även ut Sammartino och headsupen var igång.

De spelade inte bara för ett WSOP-armband här utan även 1,4 miljoner dollar som skiljde mellan 1an och 2an. Roligt nog hade de även ett side bet att den som förlorade var tvungen att anpassa sin hårstil till den som vann där Elky i så fall hade fått en Mohawk och Doug Polk en blond pojkfrilla.

Polk startade med en 4-3 chip lead och tidigt efter att de startade hamnade de båda i ett stort krig om varandras marker. Polk höjde upp till 1,900,000 med blindsen på 400,000-800,000 och en ante på 100,000. Elky synade. Floppen kom J 10 4 rainbow och Polk bettade ut drygt 2 miljoner när Elky checkade. Elky höjde upp till dryga 6 miljoner och Polk synade för att se ruter 8 på turn och nu låg det ett färgdrag på bordet. Elky bettade ut 8,8 miljoner och Polk synade. På rivern kom ruter Q och Elky checkade. Polk checkade bakom och visade QJ för ett river tvåpar. Elky hade floppat ut honom med J 10 men Polk smällde dit en dam på river för ett bättre tvåpar. Nu hade Polk genast en 5-1 chip lead och kort därefter eliminerades Elky och Polk stod som vinnare!

Plats - Vinst (USD)

1. Doug Polk $3,686,8651

2. Bertrand Grospellier $2,278,657

3. Dario Sammartino $1,608,295

4. Haralabos Voulgaris $1,158,883

5. Chris Moore $852,885

6.Martin Jacobson $641,382

7.Rainer Kempe $493,089

8. Andrew Rob l$387,732