Min största turneringsvinst

Det var i mitten av november 2007 och jag satt hemma hos min kompis Eric "Rickyroodido" Ohlson. Han spelade på sin slitna laptop och jag fick låna hans nya stationära Macintosh. Han lånade såklart inte ut den för att vara schysst, han lånade ut den för det var en jävla Macintosh. Några klienter funkade inte på datorn så jag fick spela på Full Tilt Poker. Det var ingen fara att spela på Full Tilt, jag grindade 0.5-1 cashgame där på den tiden. Men denna kväll skulle jag som jag gör ibland spela några turneringar för att variera och vila från cashgamet. Jag har under mina år alltid spelat massor, massor och massor med cashgame men slängt in turneringar då och då.

Jag registerade en 26 dollar och en 129 dollar turnering. Jag spelade oftast 9-12 bord cashgame så att spela två turneringar var ju som att kasta bort tiden. Musen Eric hade till datorn var dock en så otroligt jävla liten mus att jag inte kunde röra den så fort och klicka med den speed jag ville. När turneringarna startade så öppnade jag YouTube eller PokerTube och kollade på poker som jag alltid gjorde när jag lirade.

Turneringsfakta: Buyin: $129

Deltagare: 260

Turneringstyp: Texas Holdem No Limit (Knockout)

Plasering: 1:a Vinst: Jag tror det var exakt $7000

Knockouten låg på cirka 20 dollar eller något sådant och den höjdes inte om folk slog ut varandra. Det var helt enkelt inte en Progressive KO. Resten av inköpet gick till prispoolen och rake.

Jag minns inte riktigt så mycket händer från turneringen men minns lite från finalbordet. Jag kom in på finalbordet som en av småstackarna. Det gjorde inget att jag kom in som shortstack för jag ändrade avataren till GLAD som man kunde göra på Full Tilt. Bryan "sbrugby" Townsend hade alltid sin avatar på glad och jag hade sbrugby som min stora idol.

Tidigt på finalbordet hamna jag all in med KK mot 44. Det kom en 4a på floppen men vad fan gör det om det kommer en Kung också. Chip it, donkaments!

Efter jag dubblat upp så kommer jag ihåg att någon spelare raisade på bordet och 4-5 synade och jag hade TT i big blind. Jag valde att bara syna och se en flopp, det var ett spel jag brukade göra. Det finns såklart fördelar med att göra squeeze-raise på big blind för att bli av med några eller alla spelare och ta hem potten pre-flopp. Nackdelen med en squeeze är att man kanske inte får se en flopp om spelaren som raisa från tidigt poss väljer att gå allin då jag inte är så sugen på att få in 40-60 big blinds mot en tidig raiser på ett finalbord. En annan fördel med att bara syna pre-flopp är att man underreppar sin hand och kan floppa set mot någon annans set eller set mot någon annans 2par. Det är nog ett spel Phil Hellmuth, Daniel Negreanu och Doyle Brunson kan göra. Men ett spel Tom Dwan absolut inte skulle göra om kamerorna var på honom. Floppen kom Kxx och jag checkfoldade.

När jag senare visade min handhistorik för Eric Ohlson och Martin Nilsson några dagar senare så sågade de mitt spel något otroligt, samtidigt som de tyckte, att om jag bara synat pre, skulle jag donka ut ett bet på floppen mot 5 spelare och se vart jag stod. Jag säger inte att de har fel om pre-flopp spelet men att donka ut där mot 5 spelare på flopp gillar jag inte. När det var 3 spelare kvar så raisade knappen och jag 3bettade på big blind, det var min första 3bet på otroligt lång tid men han ställde A3s och jag snappade av med AQ och där åkte en till spelare.

Headsupen var lång och kämpig och jag fick tillslut in det med T7 mot A5 i ruter på T72 med 2 ruter. Jag minns att jag inte ens hann svettas då mitt 2par var allin mot hans färgdrag, för på turn kom en 7a och han drog dött.

Eric hade inte ens railat mig på finalbordet utan bara pressat sina $3 rebuy och slagit några gånger i bordet, jävlar vad den killen kan tilta. Tillslut när han åkt ur allt drog vi till Statoil och jag köpte en dubbel cheese och jag kan tyvärr inte minnas att jag bjöd Eric på något.

Jag spelar som sagt inte så mycket turneringar, har totalt ungefär spelat 2000 turneringar på internet på över 10 år. Jag är ganska nöjd över mina resultat även fast jag ännu inte vunnit någon turnering med över 500 spelare på någon sida.

Jag var otroligt glad över min turneringsvinst, jag minns att min dåvarande bankrulle var $6000 och jag vann $7000. En otroligt stor boost för rullen.

Bilden är på sbrugby.